LCD TV,

LCD tévé,

LCD televízió

Tudj meg mindent a LCD tévékről!

Nem tudod eldönteni, milyen tv-t vegyél? Plazma, LCD vagy Led? Segítünk a döntésben! Itt mindent megtudhatsz az LCD tévékről!

Miről szól az oldal? Mi az, hogy LCD? LCD TV ajánlatok LCD TV


Mit tud az LCD TV?

Akármennyire is hihetetlen, csaknem egy évszázaddal ezelőtt foglalkoztak már azzal a technológiával, ami az alapja az egyik legújabb, nappalinkba beköltöző lapos készüléknek, az LCD tévének.

A rövidítés a „Liquid Crystal Display” angol szavakból ered, amely folyadékkristályos kijelzőt jelent. A folyadékkristályok két átlátszó lap közé vannak szorítva, a hátsó panel felöl érkező fény, különböző mértékű áteresztésével, valamint egy színszűrő segítségével érik el a kívánt eredményt.

 

 

Az LCD TV nagyméretű és felbontású képet biztosít számunkra, viszonylag kevés energia felhasználásával, a legtöbb esetben tükröződéstől mentesen. Mint általában megállapítható, a kisebb energia felvétel, kevésbé veszi igénybe a készülékünket, ezáltal hosszabb élettartamra is számíthatunk más piaci résztvevőkkel szemben. (Ami a fogyasztás hatékonyságát illeti, meg kell említeni, hogy a technológiából adódóan teljesen mindegy, hogy fehér vagy fekete képet látunk. A hátsó panel mögül érkező fény állandó, mindössze a képpontok fényáteresztő képessége változik. Ennek ellenére sikerült alacsonyan tartani a fogyasztás.)

A tükröződéstől mentes kijelző által kiváló választás lehet olyan helyiségekbe, nappalikba ahol sok a fény. Amennyiben ez fontos szempont, a választásnál vigyázzunk, a tulajdonság típusfüggő, nem mindegyik modell rendelkezik fényvisszaverő réteggel.

 

A felbontást tekintve elérhető áron hozzájuthatunk Full HD képes készülékekhez. Az 1080p tulajdonság annyit jelent, hogy az LCD TV a képet 1920 x 1080-as felbontásban jeleníti meg. Az első érték a vízszintes irányban megtalálható, a második a függőleges irányban levő képpontok száma. Minél több képpont van a kijelzőn, annál egyenletesebb képet látunk. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy ha ugyanakkora felületű kijelzőn kétszer annyi képpontot jelenít meg a készülék, akkor a képpont mérete fele akkora. Ez pedig távolról kevésbé kivehető.

 

A piacon való versenyben maradáshoz, az LCD TV technológia gyorsan fejlődik. Amíg pár évvel ezelőtt voltak olyan tulajdonságok, amelyeket a sok pozitívum nem volt képes ellensúlyozni, ezért másra eshetett választásunk, addig ma már szinte minden területen felzárkózott. Bizonyos szempontokból pedig egyértelműen vezetőnek tekinthető.

Az LCD ma már kiváló megjelenítést biztosít számunkra. Élethű színeket, kiváló képfrissítést, felbontást és válaszidőt nyújt. Mindezt hatékony energiafelhasználás mellett, így ár érték arányban a megfelelő modell, az egyik legjobb választás lehet.